Sunday, April 22, 2012Menteri pembangunan masyarakat dan hal ehwal pengguna Sabah, Datuk Azizah Mohd. Dun dilaporkan terlibat dengan nahas kemalangan jalanraya di Jalan Kepayan-Lok Kawi Km6. Pegawal peribadinya cedera bersama pemandu.Manakala Datuk Azizah dilaporkan selamat.

Sebelum ini, Datuk Azizah mencuri perhatianb media kerana dilaporkan tidak dicadangkan oleh UMNO Bahagiannya sebagai calon pada PRU 13.

KOTA KINABALU: Menteri di Sabah, Datuk Azizah Mohd Dun (Gambar atas)terselamat dengan mengalami kecederaan ringan apabila kenderaan yang dinaikinya berlanggar pagar besi sebelum terbabas ke dalam longkang di Jalan Kepayan di sini pada pukul 7.45 pagi Ahad. Azizah, Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna Sabah, dikejarkan ke Hospital Queen Elizabeth, doktor dilaporkan memberi rawatan pesakit luar dan kecederaan itu dijelaskan sebagai kecederaan minor. 


Bagaimanapun, pengawal peribadi beliau, Sairul Hamid, 51, dilaporkan tidak sedarkan diri dan mengalami kecederaan kaki yang serius dan mungkin memaksa doktor memotongnya. Pemandu, Yousrie Syah, 33, juga mengalami kecederaan dan berada di bawah pemerhatian hospital. Difahamkan Azizah dalam perjalanan dari Kota Kinabalu ke kampungnya di Beaufort apabila pemandu yang memandu Toyata Prado dikatakan hilang kawalan di Km6 Jalan Kapayan-Lok Kawi sebelum melanggar pagar dan sebahagiannya terbabas ke dalam sebuah longkang.


 Azizah dan pemandu telah dibawa ke hospital oleh polis manakala ambulans membawa pengawal peribadi. Seorang pembantu Azizah berkata bahawa beliau dalam keadaan baik walaupun terkejut dengan kejadian itu. Beliau dalam perjalanan pulang ke Beaufort untuk menghadiri tiga majlis rasmi.

0 ulasan :